• 15.07.2024

JPMorgan предупреди, че икономическото възстановяване може да дерайлира

 JPMorgan предупреди, че икономическото възстановяване може да дерайлира

Снимка: economic.bg

Изпълнителният директор на JPMorgan Chase & Co  Джейми Даймън заяви, че икономическото възстановяване на САЩ от коронавирусната рецесия може да дерайлира от липсата на допълнителни държавни икономически стимули, както и в следствие на предстоящите президентски избори и от втора вълна на пандемията Covid-19, съобщава БНР.

Даймън е направил тези коментари в петък пред фондовия анализатор Брайън Клайнханзл от Keefe, Bruyette & Woods, който съобщи в понеделник за тяхната среща.

Шефът на JP Morgan е добавил, че по-ранните правителствени финансови стимули са забавили пълните ефекти на рецесията и е допълнил, че клиентите, взели заеми от банките, ще усетят тепърва негативното въздействието на кризата.

Потребителите харчат по-малко. „Въз основа на техните данни не е ясно дали тази тенденция се подобрява или влошава“, пише днес Клайнханзъл.

JPMorgan е най-голямата американска банка по активи и оценява тенденциите на разходите от транзакции чрез сметки в своите 4900 клона и чрез бизнеса си с кредитни карти.

Джейми Даймън също така е казал, че работилите от вкъщи служители по време на пандемията може би са навредили на общата производителност и са намалило това, което той определи като „творческо прегаряне“, което иначе се случва повече в офисите, написа фондовият анализатор от Keefe, Bruyette & Woods.

JPMorgan връща безопасно хората обратно в офисите на банката, е посочи Даймън.

„Джейми Даймън смята, че преместването обратно в офиса ще бъде добре за младите служители и за насърчаване на творчески идеи“, отбеляза Клайнханзл.

Свързани публикации

None found