• 25.09.2022

3000 души вече са с трета доза в Кипър

 3000 души вече са с трета доза в Кипър

Снимка: BGReporter.info

В Кипър вече 3000 души от рисковите групи са получили третата доза ваксина срещу коронавируса, съобщи здравното министерство в понеделник. От началото на октомври започва и имунизацията на възрастните хора срещу сезонния грип. 

Програмата за ваксинация с третата доза, която започна на 3 септември, протича нормално във всички групи, които се нуждаят от нея съгласно решението на правителството, отчете здравното министерство.

Досега подсилващата инжекция са получили 3 хиляди души – здравни специалисти, възрастни хора в социални домове, имуносупресирани пациенти от всички възрасти. От следващата седмица заявки за нея ще могат да подават и хората над 65 години. Те ще се регистрират чрез електронния портал, действал през първата и втората фаза на ваксинационната кампания, обяви министерството.

Около 8 хиляди души се очаква да получат бустерната доза. За всички тя е от ваксината на „Пфайзер“, предаде БНР.

От началото на октомври започва и имунизационната кампания за предпазване на възрастните хора и уязвимите групи от сезонния грип и инфекции.

Кипър е поръчал 180 хиляди противогрипни ваксини – с 25 хиляди повече в сравнение с миналата година. Вече са получени 60 хиляди от тях, до седмица се очаква втората партида от 50 хиляди, а останалото количество ще бъде доставено до края на октомври

Свързани публикации

None found