• 18.07.2024

Тръмп с поредна амнистия – помилва бившия ръководител на предизборната си кампания

 Тръмп с поредна амнистия – помилва бившия ръководител на предизборната си кампания

Снимка: AP

Американският президент Доналд Тръмп помилва бившия ръководител на предизборната си кампания Пол Манафорт, предаде Асошиейтед прес.

Освен Манафорт Тръмп помилва също и бащата на зет си Джаред Къшнър – Чарлз Къшнър, както и бившия си сътрудник Роджър Стоун.

Манафорт бе осъден в рамките на разследването на руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., припомня Ройтерс.

„Господин президент, семейството ми и аз сме дълбоко благодарни за помилването ми. Думите са недостатъчни, за да изразят цялата ни признателност“, написа Пол Манафорт в социалната мрежа Туитър във връзка с помилването си.

Тръмп по-рано намали присъдата на Стоун, който бе осъден за лъжесвидетелстване пред членове на Конгреса. Помилването на Манафорт и на Стоун подчертават решимостта на президента да използва властта си през последните дни от своя мандат, за да помогне на своите бивши сътрудници, за които смята, че са били осъдени несправедливо.

Президентът помилва във вторник и Джордж Пападопулос, бивш сътрудник в предизборния му щаб, който пледира виновен в рамките на „руското разследване“.

Бащата на Джаред Къшнър, Чарлз, бе осъден на две години затвор, след като през 2004 г. пледира виновен по множество обвинения за укриване на данъци, опити за повлияване на свидетели и незаконни дарения на политически кампании.

Свързани публикации

None found