• 05.03.2024

Севернокорейският лидер призова за реформа в селското стопанство

 Севернокорейският лидер призова за реформа в селското стопанство

Снимка: North Korea today

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за реформа в селскостопанското производство по време на среща снощи с представители на управляващата партия, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейската държавната новинарска агенция, предаде БТА.

Ким заяви, че постигането на целите за производство на зърно през тази година е основен приоритет и подчерта значението на стабилното селско стопанство по време на втория ден от седмия разширен пленум на Осмия централен комитет на Корейската трудова партия, съобщи държавната информационна агенция КЦТА.

По-рано този месец министерството на обединението на Южна Корея заяви че ситуацията с продоволствието в Севера „изглежда се е влошила“. Ведомството добави, че е необичайно Северна Корея да обяви специална среща за селскостопанската стратегия.

В обръщението си на срещата Ким е споменал „важността на растежа на селскостопанските производствени сили“ за осигуряването на строежа на социализма.

Северна Корея е подложена на строги международни санкции заради своите програми за ядрени оръжия и за балистични ракети, посочва Ройтерс.

Свързани публикации

None found