• 23.06.2024

(ОБНОВЕНА) Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство

 (ОБНОВЕНА) Разследват лекаря на Марадона за непредумишлено убийство

Снимка: Reuters

Личният лекар на Диего Марадона бе разследван в неделя за непредумишлено убийство четири дни след както аржентинската легенда получи фатален сърдечен удар, съобщиха прокурорите в Сан Исидро до Буенос Айрес, цитирани от DarikNews.

Полицията обискира кабинета и дома на Леополдо Луке в търсене на вероятни доказателства за небрежност, показаха телевизионни кадри.

Разследването бе започнато заради опасения, повдигнати от три от дъщерите на дон Диего – Далма, Джанина и Яна за лечението, което баща им получил за своето сърдечно състояние в дома му в Тигре, северно от Буенос Айрес, разкриха съдебните източници.

„Нашите разследвания продължават, говорим със свидетели, включително членове на семейството на Марадона, източник близо до разследването в Сан Исидро. Луке, който отказа да коментира, когато бе потърсен от АФП, бе публикувал снимка на себе си с Марадона в деня, в който 60-годишният напусна болницата на 12 ноември, осем дни след операцията за премахване на хематом в мозъка.

Марадона се завърна в дома си в Тигре, където получи необходимото медицинско лечение. Той почина от инфаркт в сряда и бе погребан в четвъртък на гробищата „Жардин де Пас“ в покрайнините на аржентинската столица.

Свързани публикации

None found