• 13.04.2024

Привърженици на Тръмп: Това не е краят!

 Привърженици на Тръмп: Това не е краят!

Снимка: AP/Patrick Semansky

С възгласи „Това не е краят!“ и „Спрете кражбите“ привърженици на президента Доналд Тръмп протестираха по цялата страна вчера, отказвайки да приемат поражението на изборите и повтаряйки твърдения на своя фаворит, че демократите са спечелили с измама, предаде Асошиейтед прес. От Атланта и Талахаси до Остин, Бисмарк и Финикс, тълпи с численост от няколко десетки до няколко хиляди души – някои от които открито носещи огнестрелни оръжия – отричаха новината за победата на Джо Байдън, обявена от американските медии след изпълнени с напрежение три дни на броене на бюлетините. В някои градове имаше спречквания между привърженици и противници на Тръмп.

В Атланта, щата Джорджия, отдавнашна крепост на републиканците, събралите се близо хиляда поддръжници на Тръмп викаха „Хвърлете го в затвора“ по адрес на Байдън, „Това не е краят!“ и „Фалшиви новини“, предава БТА. Улиците бяха залети от американски знамена и плакати с образа на Тръмп. Няколко хиляди поддръжници на Тръмп се събраха и в Харисбърг, щата Пенсилвания, който изигра ключова роля за победата на Байдън.


Във Финикс, столицата на щата Аризона, също спечелен от Байдън, за няколко часа се събра тълпа от близо хиляда души, за да изразят подкрепа за Тръмп и разочарование от резултатите от изборите.

Свързани публикации

None found