• 25.09.2022

Посланик Райков и Митроплит Антоний гонят болен свещеник от храм в Лондон

 Посланик Райков и Митроплит Антоний гонят болен свещеник от храм в Лондон

Запечатан е Параклисът в Посолството, сменено е църковното настоятелство, което с години стопанисва храма, отец Симеон е освободен като Свещеник и трябва да напусне жилището, в което се лекува след трудов здравен инцидент по време на служба, пише budilnik.com – медията на българската общност в Обединеното кралство. Назначено е ново настоятелство и нов свещеник, който трябва да заеме мястото на отец Симеон и в Параклиса и в жилището, в което той живее и все още се лекува! Всичко прилича на една предварително добре обмислена и зле прикрита подмяна, вместо решение на проблем.
Официалното обяснение на Митрополит Антоний и това на посланик Райков не е убедително за миряните и те се съмняват правотата на действията им.

Българската християнска общност, която не намира случилото се за нормално и подозира нарочна задкулисна подмяна.

Според публикацията част от миряните шокирани от нехуманното, нечовешко отношение към дългогодишния църковен служител Отец Симеон споделят мнения и коментари във Фейсбук страницата на Посолството. Много от тях определят действията като в разрез с християнските традиции, морал и етика.

Новоназначения отец прибързва да отвори поверения му вече Параклис точно в деня, когато е плануван протеста, който съвпада и с рождения ден на отец Симеон.

Протестът е насрочен в неделя на 6 февруари от 15 часа пред запечатания параклис.

Свързани публикации

None found