• 29.11.2023

Напрегната нощ в ивицата Газа след бомбардировки

 Напрегната нощ в ивицата Газа след бомбардировки

В ранните сутрешни часове изтребители и самолети IDF (Израелски сили за отбрана) атакуваха допълнителни терористични цели на Хамас в южната ивица Газа, удряйки подземната инфраструктура на терористичната организация, съобщи Israelhayom News.

„Шест от изстрелванията бяха прихванати от бойци на противовъздушната отбрана“.

заяви говорителят на IDF

Терористичната организация Хамас носи отговорност за случващото се в и извън Газа и ще понесе последствията от терористичните актове срещу гражданите на Израел.

През деня в ивицата Газа избухнаха 42 пожара след изстрелването на запалителни снаряди и разбиха ивицата Газа към Израел. Според пожарната и спасителна служба на Израел, Южния окръг, пожарникарите, заедно с екипите на KKL-JNF(Еврейски национален фонд) , подпомагани с дронове на IDF, Рабшаке и доброволци, работиха за гасене на пожарите в полетата. Повечето от пожарите са избухнали главно в района на Регионалния съвет Шаар Ханегев и Ешкол.

„IDF приема сериозно цялата терористична дейност срещу територията на Израел и е готов да действа със всичко необходимо срещу опитите да навреди на израелските граждани и техния суверенитет“.

заяви представител на Израелски сили за отбрана.

Къща в Сдерот беше ударена след бомбардировка от ивицата Газа към Израел тази сутрин. Трима от обитателите ѝ са загинали. В друга част в район на града 52-годишна жена е ранена, докато е пътувала защитената зона.

В отговор на нанесените въздушни удари от страна на Израел, Хамас и Ислямски джихад заплашват да отвърнат на огъня с война.

Свързани публикации