• 13.04.2024

Ковид по света

 Ковид по света

Снимка: REUTERS/Tingshu Wang

САЩ регистрираха най-високия брой нови случаи на Ковид-19 от юли месец насам – над 62 хиляди. Продължава да нараства броят новозаразени и във Франция – над 30 хиляди за денонощие.

Полски лекари призоваха правителството да окаже повече подкрепа на изправената на предела на възможностите си здравна система на страната, след като дневният ръст на случаите на коронавирус надхвърли 8000 за първи път вчера, регистрирайки рекорд за втори пореден ден. Полша връща редица ограничителни мерки заради заразата, предават информационните агенции.

Продажбата на алкохол в британския парламент ще бъде забранена като част от новите мерки срещу коронавируса, които ще влязат в сила в страната утре, предаде Ройтерс.

Великобритания е най-тежко засегнатата от коронавируса страна в Европа, с над 43 хил. смъртни случая.

Италия е на второ място в черната статистика на континента, с повече от 36 хиляди починали. В последно време броят на новите заразени и в двете страни започна рязко да се увеличава, в резултат на което те отново затегнаха мерките срещу коронавируса.

Очаква се във втория ден на срещата си в Брюксел лидерите на страните от Европейския съюз да обсъдят и последствията от пандемията с коронавирус в Европа и начините за справяне с тях.

Свързани публикации

None found