• 29.09.2022

Джони Деп продаде картините си за над 3 млн. долара

 Джони Деп продаде картините си за над 3 млн. долара

Джони Деп успя да продаде дебютната си колекция от произведения на изкуството в рамките на часове и спечели около 3,6 милиона долара. Актьорът обяви в Instagram в четвъртък, че продава картините в галерията 37 на Castle Fine Art, която е със седалище в Бирмингам, Англия, пише div.bg.

Съобщението му доведе до срив на уебсайта на галерията за кратко поради внезапния наплив на трафик. Колекцията на Деп „Friends And Heroes“ съдържа поп-арт портрети на четирима души, които са го вдъхновили: актьорът Ал Пачино, китаристът на Rolling Stone Кийт Ричардс, певецът Боб Дилън и актрисата Елизабет Тейлър.

Според BBC Деп е продал 780 картини в рамките на часове след обявяването, като четирите основни творби са стрували около 18 000 долара всяка.

„Винаги съм използвал изкуството, за да изразя чувствата си и да размишлявам върху онези, които са най-важни за мен, като моето семейство, приятели и хора, на които се възхищавам. Моите картини заобикалят живота ми, но аз ги запазих за себе си и се ограничих. Никой не трябва да се ограничава.“, сподели Деп в изявление. 

Свързани публикации

None found