• 04.03.2024

Германският външен министър е на посещение в Ливан

 Германският външен министър е на посещение в Ливан

Снимка: tellerreport.com

Днес в Бейрут пристигна германският външен министър Хайко Маас, повече от седмица след голямата експлозия в ливанската столица, при която загинаха 171 души, а около 6000 бяха ранени, предаде ДПА , цитирани от БТА


Ливанския Червен кръст получи чек за един милион евро от Маас. Парите са първата част от обещаната от Германия помощ от 20 милиона евро за пострадалите от взрива в Бейрут.

Самолетът, с който пристигна министърът, докара хигиенни материали, които са част от помощ на стойност 1,5 милион евро от Германския Червен кръст.
Очаква се при посещението си Маас да се срещне с ливанския президент Мишел Аун.


Сега страната има нужда от силно ново начало и широкообхватни икономически реформи“, каза министърът.

каза министър Маас

По думите му световната общност няма да инвестира в икономиката на Ливан, ако ливанското ръководство не извърши реформи и не се пребори с корупцията, посочва ТАСС, предаде БТА.


Не мисля, че световната общност е готова да инвестира в страната, ако не бъдат осъществени реформи, ако не се противодейства на корупцията, ако не бъде обезпечена сигурността на инвестициите.

заяви той.

Но сега най-напред искаме да помогнем за облекчаване на страданията на хората.

каза външният министър на Германия

Според него преди всичко е важно да бъде съставено ново ливанско правителство, „което сериозно да се бори с корупцията“.

Мнозина в Европа са заинтересовани да инвестират в тази страна, заяви той. В Европейския съюз мислим как може да се помогне на страната в дългосрочен план, каза Маас. Но на всички е ясно, че това има смисъл само ако се осъществят икономически реформи и борба с корупцията .

заяви министърът

Свързани публикации