• 23.06.2024

Генералният прокурор на Ню Йорк разследва търговски сделки на Доналд Тръмп

 Генералният прокурор на Ню Йорк разследва търговски сделки на Доналд Тръмп

Снимка: BlackPast

От канцеларията на генералния прокурор на Ню Йорк – Летития Джеймс съобщиха в понеделник, че се провежда разследване на президента Доналд Тръмп и неговата основна компания за това как са оценявани множество активи в годишните финансови отчети, използвани за получаване на заеми, както и за получаване на икономически и данъчни облекчения, съобщава БНР.

Новината от канцеларията на Летития Джеймс е факт, след като тя е внесла документи в съда, които искат да принудят основната компанията на американския президент – Trump Organization, както и неговият син Ерик Тръмп и юридическите лица и адвокатите на Тръмп да се съобразят с призовки за разследване, издадени от Джеймс като част от проучването, съобщава бизнес телевизия CNBC.

Разследването ще се съсредоточи върху това дали Trump Organization не е подвеждала банките, като е преувеличава данните за оценка на активите на компанията за получаване на заеми и други икономически и данъчни облекчения.

Генералната прокуратура посочи, че търси информация относно оценката на Seven Springs – имение, разположено в Ню Йорк и собственост на семейство Тръмп.

Свързани публикации

None found