• 15.05.2021

(ВИДЕО) Мечка свали дрон, който я снимал

 (ВИДЕО) Мечка свали дрон, който я снимал

Снимка: Стоп кадър Instagram

Жител на Сахалин загуби скъпия си дрон, докато снимаше мечки на брега на Охотско море. Професионалният фотограф и видеооператор Сергей Любаченко сподели последното видео, заснето от дрона на страницата си в Инстаграм.

Кадрите показват как мечка, ядейки риба на брега, в един момент забелязва дрона и със скок се опитва да го удари с лапата си. Собственикът успял да реагира навреме и изтеглил машината далеч. Само една мечка ударила обектива, но наблизо имало и втора.

Вижте тази публикация в Instagram.

Как не скормить дрон медведю? Откровенно говоря, я сам не знаю. Иначе, дрон, на который снято это видео, был бы цел. Но стоит знать чего можно ждать от бурых медведей: 1. Его скорость в рывке может достигать до 56 км/ч, это сравнимо со скоростью беговой лошади; 2. Когти у него вырастают до 10 см, это как палец человека и они их используют в первую очередь для рытья земли и сбора ягод; 3. Передней лапой взрослый медведь способен перебить хребет, вырвать ребра или сломать кости черепа лосю; 4. Кроме того, они являются обладателем челюсти мощностью до 230 кг и обонянием в семь раз сильнее чем у ищейки и этот список можно продолжать. Есть ли шанс у дрона при встрече с медведем?

Публикация, споделена от Сергей Любаченко (@sergey_lyubachenko) на

Свързани публикации

None found