• 24.04.2024

(Видео) Георги Анастасов: В лявото пространство се появи диктатор!

 (Видео) Георги  Анастасов: В лявото пространство се появи диктатор!

Снимка: Архив

Георги Анастасов е е български икономист и политик. През периода 2002 до2016 е председател на партия „Български социалдемократи“. Депутат от 39-о до 43-то народни събрания. Заместник-председател на Коалиция за България в 40-то народно събрание.

В сряда в 17:30 ч., в формата „Без Маска“ на bgreporter.info, разговаряме за процесите в левицата и БСП след прекият избор на председател и в навечерието на конгреса на столетницата.

Според бившия председател на Партия „Български социалдемократи“, Георги Анастасов, новоизбрания стар председател на БСП има поведение на диктатор.

„Тя е имитация на Бойко Борисов, но в лявото пространство. За нея е важно да е във властта на всяка цена. БСП е заложник на един приватизатор, който е бил в близкия кръг на министър-председателя, който зачеркна „социалната държава“ от Конституцията ни“, добави още Анастасов.

Бившият председател на социалдемократи заяви, че партията му се е изтеглила от коалицията с БСП през 2017 г., заради тоталитарния подход на Корнелия Нинова, към коалиционните партньори. За него в определението „БСП за България“ се крие единствено БСП и никой друг.

„БСП се е коалирала със себе си. В тази коалиция са хора които са членове на БСП и на ръководството й, но в същото време са уж представители на граждански организации.“, смята той.

Според Анастасов, на преките избори е станало ясно, че БСП не стои зад Корнелия Нинова. И добави, че след като в тази дисциплинирана партия, повече от половината членове не са намерили мотивация да участват в изборите, вече е ясно, че Корнелия Нинова и нейния модел не са приемливи за членовете на БСП.

„Корнелия Нинова се превръща в диктатор. Това го видяхме през 2017 г., в отношението към коалицията, сега се вижда още по-ясно.

смята Георги Анастасов.

Според него левицата няма нужда от подобен тип поведение и добави, че това е цинично отклонение от същността на лявото. „Всички трябва да направим така, че левицата да се върне към своята автентичност“, добави още Анастасов.

Свързани публикации