• 25.05.2024

(НА ЖИВО) Тома Биков: ГЕРБ има солиден кадрови потенциал, който не може да ни бъде отнет

 (НА ЖИВО) Тома Биков: ГЕРБ има солиден кадрови потенциал, който не може да ни бъде отнет

Снимка: Архив

Тома Биков e Магистър е по политология. Автор на книгите „Досието на Доган“, „Другата история на България – 147 модерни апокрифа“, „Политически кризи и служебни правителства“ и „Българските революции“. Бил е съветник в Министерски съвет по време на второто правителство на Бойко Борисов и депутат в 44-ото и 45-ото народно събрание, по настоящем кандидат за депутат в листата на ГЕРБ с номер 5 в 24 МИР и преференция 102.

„За едни революциите са безспорно нещо добро и героично, но извън тази литературна интерпретация в думата „революция“ се крие именно, икономически и политически разпад – разпад на обществения ред.“, така коментира Тома Биков предаването „Без маска“ на BGReporter.info, заглавието на новата си книга „Българските революции“.

В момента светът се намира в подобна смяна на геополитическият ред от една глобална сила, той преминава в ръцете на две. Според Биков тези сили са САЩ и Китай и за това трябва да внимаваме, като държава за последиците от това.

„Процесите през лятото в България, както и тези през 2013 нямат характеристики на революции. Това са антиправителствени протести. Да, интересен процес, но в него няма нищо историческо. Просто на тези протести имаше едни хора, които прекалено много си вярват.“, подчерта още кандидатът за депутат.

Според Биков, протестите от миналото лято не са довели до никаква радикална смяна, нито на ред, нито на демокрация, нито са променили ценностния ред в обществото.

„Те протестираха срещу правителството, което на всичкото отгоре не успяха и да свалят“,

подчерта още той.

„ГЕРБ е била във властта до сега защото е печелила избори. Ние никога не сме влизали във властта поради други обстоятелства. Ако останем в опозиция, няма да имаме претенция да управляваме, защото не трябва всички да са във властта.“

Според Биков дългото управление винаги води до умора и изтощаване, но хубавото на ГЕРБ, е че имат солиден експертен и кадрови потенциал, който не може да им бъде отнет.

Вижте на живо цялото интервю!

Свързани публикации

None found