• 22.04.2024

Борислав Сандов: Протестите ще се възобновят като енергия, когато хората се върнат в София

 Борислав Сандов: Протестите ще се възобновят като енергия, когато хората се върнат в София

Снимка: Личен Архив

„Смятам, че протестите не затихват. Ако се върнем през 2013 през лятото юли и август, те не бяха по-многобройни от сега. В момента в който повечето хора се върнат в София те ще се възобновят като сила и енергия.“, това заяви Борислав Сандов съучредител на партия Зелените,  по настоящем Зелено движение, част от Демократична България, в рубриката „Без маска“ на bgreporter.info

Според Сандов в момента полицията нарочно се е оттеглила и не гарантира реда и сигурността на протестите. Той определи това като опит за провокация и предпоставка за ескалация на напрежение между протестиращи и граждани.

Сандов подчерта, че за да се проведат честни избори е нужно те да са организирани от служебно правителство. По думите му протестите имат ясна цел още от първият си ден и това е оставка на правителството.

 „Блокадите не нарушават ничии права. Те не отнемат правото на никой да се придвижва, защото има достатъчно алтернативни маршрути и начини, човек да стигне от една точка, до друга в София. Ако полицията и управляващите се опитат да разбият блокадите, ние сме готови да заведем дело в съда по правата на човека.“, категоричен беше той.

Какво още каза Борислав Сандов можете да видите във видеото.

Свързани публикации

None found