• 20.06.2024

Борислав Райчев: Очаквам предсрочни избори, но не одобрявам този начин на протест

 Борислав Райчев: Очаквам предсрочни избори, но не одобрявам този начин на протест

Снимка: glas.bg

Според председателят на Граждански съюза „Сила“- Борислав Райчев, единствената цел на тези протести е напрежение и конфронтация. По неговите думи Борисов е прекалено толерантен към случващото се в София.

„Всички виждаме какво се случва в другите страни когато се нарушават правилата на обществения ред, дори когато протеста е регламентиран. Полицията използва сила и палки за да ги разпръсне. Тук обаче не е така защото Борисов е толерантен.“

коментира Райчев пред bgreporter.info

Според председателят на Граждански съюз „Сила“, Борислав Райчев тези протести нямат нищо общо с февруарските през 2013 – довели до падането на първото правителство на Бойко Борисов. Райчев подчерта, че тогава наистина е имало гражданска енергия, провокирана от растящите всеки ден цени на горивата и политиката на кабинета.

„Тези протести все повече прозират нечисти интереси, едни хора които сваляха Орешарски и доведоха Борисов на власт, сега са „обърнали палачинката“ и в съюз със защитниците на Орешарски в лицето на Мая Манолова, искат да свалят кабинета.“

смята председателят на ГС „Сила“

Райчев е категоричен, че предсрочни избори ще има, но въпреки това промяната няма да се състои защото Борисов и ГЕРБ отново ще са първи.

Цялото интервю вижте във видеото!

Свързани публикации

None found