• 17.07.2024

(ВИДЕО) САЩ: ураганът „Лaура“ приближава пета степен

 (ВИДЕО) САЩ: ураганът „Лaура“ приближава пета степен

Това e сателитно изображение и показва урагана Лора, буря от категория 4, приближаваща се към бреговата ивица на САЩ. щата Луизиана. Снимка: NASA/NRL

Бурята граничи с най-силната и смъртоносна, а ветровете в Тексас и Луизиана се засилват до 250 км / ч .  Ураганът „Лаура“  ще продължи  да се засилва тази вечер (четвъртък). Вече е засегнала  южна Луизиана и южния Тексас и се очаква да остави много щети, съобщи CNN.

Бурята е стигнала четвърта степен и вече се определя като „животозастрашаваща“.

Очаква се ветровете да ударят силно района на Форт Артур и езерото Чарлз. В тексаския окръг Хардин е наложен полицейски час. Град Остин предлага убежище за евакуираните от крайбрежната зона.

Градът е предоставил повече от 1 078 хотелски стаи за повече от 3000 евакуирани лица, дошли от плажа, заяви кметът Стив Адлер на пресконференция.

 В окръг Харис съдия Лина Идалго днес издаде предупреждение за бедствие и предупреди, че ураганът „Лаура“ може да причини „значителни щети“.

„Все още очакваме тропически бурни ветрове в нашата провинция, което ще причини значителни щети – паднали дървета, срутени електропроводи, опасни пътни условия“.

каза Идалго

Тя призова жителите „да останат вкъщи и да слязат от пътищата не по-късно от 20:00 ч.

„Сега е моментът да завършите всички последни приготовления, като изхвърляне на боклука, привеждане на домашни любимци вътре и складиране на консумативи като храна, вода, фенерчета, батерии и гориво.“

препоръча Идалго

Властите предупреждават, че катастрофални и животозастрашаващи наводнения се очакват не само на брега, но и във вътрешността на щата. Националният център за урагани заяви, че постоянни тропически ветрове и обилни дъждове започват да се разпространяват по бреговете на централната част на Луизиана. Държавният управител Джон Бел Едуардс заяви, че цялата национална гвардия на държавата е активирана за първи път от 2012 г.

Свързани публикации