• 23.06.2024

Психолог: Три са мотивите на майката от Сандански да погуби децата си

 Психолог: Три са мотивите на майката от Сандански да погуби децата си

Снимка: пресцентър МВР

Експерт твърди, че Кристина – майката на убитите деца, е имала нужда от адекватно лечение поне година преди да се стигне до драмата и да погуби децата си. За да се направи окончателно заключение обаче е нужна информация какви лекарства е пиела жената през последните три месеца и за какво са й били изписани те.

Психологът Диана Гинова заявява в интервю през вестник Струма, че най-вероятно Кристина не е имала вродена аномалия, а по-скоро тук става дума за страдание, което е ескалирало през последната година и се е стигнало до убийство.

Гинова развива три възможни сценария. В първия случай е възможно майката да е чувала гласове, които да са й казали, че трябва да направи това. Възможно е да е вярвала, че по този начин ги спасява от нещо лошо. Във втория сценарий е вероятно да е виждала фигурата на съпруга си като олицетворение на това зло. При третия сценарий са взети под внимание думите й при влизането на мъжа й и полицаите в стаята, където е извършено убийството: „Нека ми ги вземат сега“. Най-вероятно тя е посегнала на живота им от силен страх да не й бъдат отнети.

Припомняме, че преди дни в Сандански майка закла децата си на 3 и 5 години. Засега се знае, че е приемала лекарства, изписани от психолог, но не е изяснен напълно случаят.

Гинова допълва, че при продължителен тормоз, човек сам е способен да извърши престъпление. Освен това ситуацията около Кристина е била дълго време неглижирана, въпреки че няколко души са били наясно с обстоятелствата около нея.

Свързани публикации

None found