• 25.09.2022

Прокуратурата: Терористичен акт е била една от първите версии за трагедията на АМ „Струма“, възможно е да има осми оцелял

 Прокуратурата: Терористичен акт е била една от първите версии за трагедията на АМ „Струма“, възможно е да има осми оцелял

Зам-главният прокурор обясни, че една първитв версии, която е била обследвана е била терористичен акт, тъй като са се чули версии за взрив преди пожара на автобуса. Този взрив описан от работници на магистралата е всъщност силния удар на автобуса в мантинелата. Човешка грешка е водещата версия в момента за трагедията на АМ „Струма“, възможно е да има осми оцелял.

Човешка грешка е водещата и основна версия за трагедията на АМ „Струма“. Това заяви на брифинг зам.-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Освен това на мястото на инцидента са констатирани лоша пътна маркировка, лоша сигнализация и лоша организация на движението. По думите на Сарафов мантинелата, в която първоначално се е нанизал автобуса, е опасна и е способствала за настъпване на инцидента.

Сийка Милева разказа също, че при разпита на един от оцелелите, той е разказал, че са спасени 8, а не 7 души. В същото време на мястото на трагедията са намерени 44 тела на загинали. Затова разследващите проверяват версията дали няма още един оцелял и къде се намира той. Възможно е и някой от пътниците в автобуса да се е прекачил на територията на България в някой от другите автобуси от туристическата група и затова пътниците да са с един по-малко.

Свързани публикации

None found