• 19.05.2024

„Пирогов“ излизат пред Президентството

 „Пирогов“ излизат пред Президентството

Снимка: BGReporter.info

служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството в четвъртък 22 юли от 18:00 ч. Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”.

Според лекарите за времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото.

Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото.

се казва още в писмото на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” изпратено до медиите.

Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията.

Подкрепяни от своите пациенти и колеги, те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 г,  точно в 8 часа пред работно си място.

Свързани публикации