• 19.05.2024

Смолянската болница се сдоби с нова апаратура на световно ниво

 Смолянската болница се сдоби с нова апаратура на световно ниво

МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД закупи два най-висок клас апарати. Преди дни бяха доставени ехокардиограф – модел Vivid T9, за нуждите Кардиологично отделение, на стойност 162 480 лв. и  многофункционална високопроизводителна цифрова ултразвукова система – модел Logiq Р9 , за Вътрешно отделение – на стойност 149 880 лв.

Средствата са осигурени от Министерството на здравеопазването (МЗ). „Болницата кандидатства за целева субсидия пред МЗ с изготвена инвестиционна програма. Проектите ни бяха одобрени и договорът подписан в края на миналата година. Закупената апаратура е след проведена обществена поръчка, най-висок клас е и с големи възможности. Лечебното заведение изпълнява инвестиционната си програма и ще продължим да инвестираме в нова, съвременна апаратура, с което значително ще се подобрят условията на лечение и диагностика”, каза изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” Д-Р Марин Даракчиев.

„Ехокардиографът е от съвременно поколение, с много възможности за диагностика в кардиологията. Има възможност за гледане и на съдове, което досега в нашата болница не можеше да се прави. Диагностиката с този апарат е много по-прецизна””, каза началникът на Кардиологично отделение д-р Нина Шехова.

С многофункционалната високопроизводителна цифрова ултразвукова система лекарите от Вътрешно отделение ще могат вече да правят контрастна ехография и еластография, която измерва плътността на черния дроб. „Апаратурата ще ни помага за диагностика на хроничните хепатити и съответно за тяхното противовирусно лечение”, обясни д-р Петя Кокудева – началник на Вътрешно отделение.

На снимката: Многофункционалната високопроизводителна цифрова ултразвукова система

Свързани публикации

None found