• 23.06.2024

След бурята: Възстановено е електрозахранването в сливенските села

 След бурята: Възстановено е електрозахранването в сливенските села

Във всички малки населени места в община Сливен е възстановено нормалното електрозахранването.

Проливният дъжд с гръмотевици остави четири села без ток. Бурята нанасе поражения по електропреносната мрега на Камен, Младово, Жельо войвода и Драгоданово. 

В село Жельо войвода e бил пречупен бетонен електрически стълб., а ламаринен покрив е скъсал електропроводите с дължина около километър, пострадал е и покривът на читалището.

Има подадени множество сигнали за счупени керемиди, скъсани оранжерии и щети по земеделската продукция. Във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за: „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения на Сливен, включително водопроводи до и от ПСПВ и мерки за ефективност“ във връзка с изграждането на водопровод по ул. „Хан Крум“ на кръстовището с ул. „Шаркьой“, ул. „Овчарска“ на кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Овчарска“ на кръстовището с ул. „Хан Крум“ в кв. Клуцохор, поради връзки със съществуващ довеждащ водопровод висока зона, е спряно водоподаването.

От 08.00 до 24.00 часа във висока зона от водоснабдителната мрежа на Сливен без вода остават: кв. „Клуцохор“, кв. „Комлука“, кв. „Република“, кв. „Колю Фичето“, кв. „Ново село“, кв. „Българка“, кв. „Сини камъни“ и Вилна зона.

Строително-монтажните работи са във връзка с изпълнението на проект „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия  на „Водоснабдяване и Канализация ООД“, процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионен фонд.

Свързани публикации

None found