• 11.12.2023

Програма в общините в област Бургас за 6 септември

 Програма в общините в област Бургас за 6 септември

Богата програма за отбелязване Съединението на България е подготвена в общините в област Бургас. Програмата в Айтос започва с тържествен ритуал, организиран от Общината и училище „Никола Вапцаров”. Тържественото честване ще е от 10.00 часа, в двора на бившето Логопедично училище, пред паметната плоча, свързана с историческите събития от 1885 година.

Поморие ще отбележи празника от 10.30 часа с поднасяне на венци и цветя върху паметните плочи на участниците в борбата за Национално освобождение. Ще бъде отслужен благодарствен молебен. „Вечерта на централни площад ще има голям концерт на група „Гайтани“. Това са македонски народни песни, български фолклор“, допълни кметът на Поморие Иван Алексиев.

За посетителите на музейните обекти в Поморие днес ще бъде осигурен безплатен вход.

Отбелязването на Съединението в Несебър ще се проведе на площад „Жулиета Шишманова“ от 10 часа, където ще бъде издигнат флагът на Република България. От 19 часа на амфитеатъра „Жана Чимбулева“ ще се състои Фолклорен концерт на съставите към читалище „Яна Лъскова“.

В Община Средец от 10.00 ч. ще се проведе ритуал по издигането на националния флаг и тържествен водосвет.

С образователната лекция на тема „Съединението и неговата военна защита” ще бъде отбелязан Денят на Съединението в Черноморец. Тя ще е от 11 часа в музея „Свети Никола” при вход свободен. 

Свързани публикации

None found