• 19.05.2024

Пловдив може да остане без градски транспорт заради неизплатени заплати

 Пловдив може да остане без градски транспорт заради неизплатени заплати

Снимка: bg.wikipedia.org

Бунт в градския транспорт на Пловдив. Шофьори и кондуктори в една от превозваческите фирми заплашиха да спрат работа. Настояват до края на седмицата да получат парите, които им дължи работодателят им.

Управителят на фирмата Веселин Тошков обясни, че става въпрос само за ваучери за храна на стойност от по 200 лева. Не са били дадени за 3 месеца назад.

Тошков обвини Общината за ситуацията. „Винаги се правят разчети в една фирма. От постановленията, които се издадоха миналата година за подпомагане на транспортния бранш, средствата все още ги няма при нас. Общината дължи общо за всички превозвачи около 240 000 лева. Сериозният процент от тях са за дружеството, което управлявам. С тези средства бих изчистил тези проблеми. Тези средства трябваше да бъдат разпределени в началото на годината, а през март да бъде публикуван начинът за разпределяне”, каза Тошков в ефира на Нова телевизия.

Георги Стоилов, директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта, отхвърли обвиненията, че общината да дължи пари на фирмата за изпълнението на градските превози. „Дължим им за друга част от задълженията – междуселищните превози”, заяви Георги Стоилов.

Свързани публикации

None found