• 04.06.2023

Още машини трябват за разчистването в наводнените карловски села

 Още машини трябват за разчистването в наводнените карловски села

Снимка: Мая Щърбанова

И днес продължава дезинфекцията в  домовете и дворовете на пострадалите от наводнението в Богдан, Каравелово и Слатина, предаде БНР. Водата в цялата община Карлово все още е негодна за пиене и готвене, в селата непрекъснато се доставя минерална вода

Близо 120 машини от различен калибър работят за отстраняване на щетите, но остава необходимостта от допълнителна механизация. Затова и от Кризисния щаб призовават собственици на тежка, средна и малогабаритна техника да помогнат, ако имат възможност.

Вече са направени графиците, по които карловската фирма „Магистрали“ ще извозва учениците до града и утрешният първи учебен ден ще започне нормално, заяви зам.-кметът на Карлово Антон Минев.

Във всяко от 4-те училища, посещавано от децата от трите засегнати от наводненията села ще ги посрещнат с училищни комплекти.

„Всичките тези материали, които са необходими – тетрадки, химикали и всякакви други пособия, раници и т.н. се предоставят на приемните училища и на първия учебен ден те ще им бъдат раздадени. На някои вече са раздадени от фирми, които, частично, са проявили такова желание. Но на всички организирано ще бъде утре – първия учебен ден, в съответното приемно училище“, каза Антон Минев.

От днес със заповед на кмета на общината Емил Кабаиванов се променя редът за предоставяне на храна на пострадалите. Тя ще се раздава за 3 дни напред, като това ще става по списък в кметствата на селата Богдан, Каравелово и Слатина. Изключение ще се прави  за възрастни или трудно подвижни хора,  на които ще се доставя по домовете.

Свързани публикации

None found