• 04.03.2024

Описват щетите от наводнението в селата Богдан и Каравелово

 Описват щетите от наводнението в селата Богдан и Каравелово

Започна описването на щетите в най-засегнатите от прииждането на река Стряма карловски села Богдан и Каравелово. Две комисии вече обхождат домовете на пострадалите и описват нанесените от наводнението поражения.

Агенцията за социално подпомагане ще отпусне първоначална помощ от половин минимална работна заплата на засегнатите. Втората комисия ще направи пълно описание на разрушената инфраструктура и на къщите, които трябва да бъдат възстановени.

Очаква се днес да бъде докарана още тежка техника, необходима за цялостно разчистване и отстраняване на щетите. Възстановен е мостът между селата Богдан и Московец, а също и малкият мост на Каравелово.

Все още в община Карлово има селища без вода. Уверението на институциите е, че до вторник ще има вода.

В Сопот жители на града са силно притеснени от риска от зарази, тъй като три денонощия са без вода. Работещите във ВМЗ Сопот не са наясно как ще работят. Подбалканският град също беше наводнен от обилните валежи миналата седмица.

В наводнения Добрич днес ще бъде разнесена бутилирана вода на пенсионерските клубове и Дома за стари хора за питейни нужди, готвене, миене. След поройния дъжд на 2-ри срещу 3-ти септември в някои квартали на областния град от чешмите тече мътна вода. На 7 септември ще станат ясни резултатите от лабораторните проби.

Свързани публикации

None found