• 26.05.2024

Музеят в Попово въвлича деца от града в инициативата „Историческа лаборатория“

 Музеят в Попово въвлича деца от града в инициативата „Историческа лаборатория“

Историческият музей в Попово въвлича деца от града в инициативата „Историческа лаборатория“. Целта на екипа е да използва съществуващото и да надгради, като доразвива утвърдени практики, каза директорът на културната институция Владимир Иванов, цитиран от БТА.

След различните инициативи през летните месеци, чрез които музеят се превръща в притегателен  център за много деца, през есента заниманията ще продължат. Тук малки  и големи, знаещи и можещи, креативни и активни, намират благоприятни условия за развитие на уменията си и за обогатяване на знанията си – убедени са от екипа.

Новата инициатива е озаглавена „Историческа лаборатория“. Идеята е всеки месец да бъдат представяни исторически открития, с много вълнуващи  и интересни факти за тях, променили световната история. Децата и екипът ще проследят как откритията и постиженията на науката отпреди години, имат и днес основна роля в живота, давайки ни устойчиви идеи за бъдещето. 

Ще видите и опознаете стари фотоапарати, телефони, пишещи машини и много други интересни теми и предмети – приканват организаторите. В осъществяването на идеята музейните специалисти ще бъдат подпомагани от Елена Цвяткова. Първото занимание ще е посветено на телефона. 

Иванов уточни, че записванията за включване в инициативата продължават до 11 октомври. Първото ще бъде на 13 октомври от 15:00 до 17:00 часа.

Свързани публикации

None found