• 04.06.2023

Кметът на община Карлово: Очакваме над 600 доброволци в пострадалите села днес

 Кметът на община Карлово: Очакваме над 600 доброволци в пострадалите села днес

Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на пострадалите села в Карловско днес.

Основната задача в трите села е реките отново да бъдат вкарани в старите си корита си и да бъдат създадени нови диги. Разчистват се и основните пътища в района. Това обясни в Каравелово кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

„Днес трябва да покажем, а и в дните и месеците нататък, че трябва да бъдем съединени не само на празници, а в трудни моменти. Днес очакваме над 600 доброволци, работи голямо количество техника. Ние сме под върхово напрежение, защото отстраняването на последиците няма да е еднократен акт за ден-два, чака ни упорита работа с месеци“, каза пред БНТ кметът.

Доброволците ще помагат на хората да разчистят домовете си. Съборените дървета ще бъдат отстранени, нарязани и раздадени на населението.

„Ще работим здраво, можете да бъдете сигурни – ние сме на 24-часов режим“, увери Емил Кабаиванов.

На сайта на община Карлово има публикуван телефон, на който денонощно се приемат заявки и дарения, открита е и банкова сметка за дарения.

„Средствата, които се събират – до вчерашния ден бяха 50 000 лв. и продължават – ще бъдат основно за строителни материали, с които хората да си възстановят домовете и за закупуване на най-необходимото – храна, дрехи, одеяла“, обясни Кабаиванов.

Има нужда от пакетирана храна, консерви и кухненско оборудване, освен това – легла, матраци, гардероби, шкафове, каза още Емил Кабаиванов. За момента има достатъчно питейна вода.

„300 български семейства бедстват и искам да призова нашите сънародници да се подготвим за по-дълго време, през което ще помагаме, защото кампанията не е еднодневна, едноседмична или едномесечна. През следващите месеци всички тези семейства ще имат нужда от нашата помощ“, каза още той.

Свързани публикации

None found