• 26.05.2024

Зелената зона стига до Красна поляна

 Зелената зона стига до Красна поляна

Снимка: BGReporter.info

Платеното паркиране в София вече излиза от централните квартали, пише “Дневник”. Общината планира да разшири по-евтината – зелена, зона и тя да обхване квартал „Зона Б-19“ в район „Възраждане“, стана известно от доклад на общински съветници от ГЕРБ, разгледан в комисията по транспорт. В пространството между булевардите „Александър Стамболийски“ и бул. „Константин Величков“ и улица „Инж. Иван Иванов“ ще има 550 платени паркоместа. Обсъжда се разширяване и на синята зона, в която паркирането е по-скъпо.

Предложението за увеличаване на зелената зона е на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова (ГЕРБ). „То е на база сигнали на граждани, живеещи в „Зона Б-19“, които искат зелена зона. Улиците са задръстени от коли, защото кварталът е граничен с бул. „Стамболийски“, където паркирането е платено“, обясниха от районната администрация за „Дневник“. Предстои обществено обсъждане, а по процедура писмени становища ще се събират в продължение на 30 дни след него, но все още не е насрочена дата. Предложената нова зона реално достига до район „Красна поляна“, като границата е бул. „Константин Величков“.

В общинската комисия по транспорт са постъпили предложения за разширение на платеното паркиране и в кварталите „Редута“, „Стрелбище“ и „Гео Милев“. Там също все още не са провеждани обществени обсъждания.

Защо общината не строи паркинги“

Жители на квартала потвърждават, че проблем с паркирането там има, но са скептични, че решението е във въвеждането на платена зона.

Свързани публикации

None found