• 04.03.2024

До 15 септември приключват уличните ремонти край училища и детски градини в столичния кв. „Лозенец“

 До 15 септември приключват уличните ремонти край училища и детски градини в столичния кв. „Лозенец“

Снимка: BGReporter.info

До 15 септември около училищата и детските градини ремонтите, които се извършват по някои от улиците в квартал „Лозенец“, ще бъдат завършени, каза кметът на столичния  район  Константин Павлов.

Целта е учениците и родителите да имат удобен достъп към тези места. 

„Подобрения на обстановката около различните училища и детски градини с поставяне на тръбно-решетъчни парапети, повдигане на пешеходни пътеки, с поставяне на неравности – т.нар. легнали полицаи. Общо взето пред всички училища и детски градини ще има подобрения на пътната безопасност тази есен“

Константин Павлов посочи още, че в район „Лозенец“ ситуацията с тротоарите е тежка, защото  се рушат заради неправилно паркиране на автомобилите върху тях. Той уточни, че районът е получил финансиране в размер на 350 хиляди лева от Столична община за ремонта им.

Общината е гласувала и голям заем в размер на 120 милиона лева за оправяне на тротоарите в София и част от тези средства ще постъпят в бюджета на общината в Лозенец, каза още той.

Кръстовището, на което стана катастрофата на 5 юли с автомобила на Георги Семерджиев между булевардите “Черни връх” и “Арсеналски”, ще претърпи промяна, за да се направи по-безопасно за пешеходците и за шофьорите. Един от вариантите сочи, че ще бъде изграден пешеходен остров и се предвижда известно стесняване на лентите за движение, така че да не се позволява чисто физически движение с висока скорост.

Свързани публикации

None found