• 10.12.2023

Административният ще разгледа жалби за изборите в Поморие и Бургас

 Административният ще разгледа жалби за изборите в Поморие и Бургас

Снимка: BGReporter.info

Административния съд в Бургас ще гледа в 9 часа жалбата на Веселин Анестиев, който загуби балотажа в Поморие с 37.70%, предаде БНР . Тя е срещу избора на Иван Алексиев за кмет. Ответник е общинската избирателна комисия, а Анестиев поясни:

„Считам, че изборът на кмет на Поморие е незаконосъобразен, поради което подадох жалба в съда. Подтикна ме факта, че един от протоколите не е подписан и че част от протоколите са броени тук в Общинската избирателна комисия, а не на място в Секционната избирателна комисия.“От 14 часа е заседанието по жалбата на политическа партия СЕК, които атакуват избора на Общинския съвет в Бургас. Искането е за ръчно преброяване на бюлетините в 335 секции. Лидерът на партията Константин Бачийски поясни:“В много от секциите, където имахме хора, видяхме, че има нередности. Смятаме, че имаме повече гласове. Например, човек, който е гласувал, вижда накрая на протокола, че има 0 гласа. Става разправия и се оказва, че имаме 30 гласа. Комисията казва-забравили сме да напишем тройката. Правят корекция. И това е само в една секция.“
Във вторник Административният съд ще гледа жалбата на „Има такъв народ“ и ГЕРБ в Созопол отново срещу избора на общински съветници. 

Свързани публикации

None found