• 22.09.2023

Утре гласуват промените в Изборния кодекс, хартиената бюлетина остава

 Утре гласуват промените в Изборния кодекс, хартиената бюлетина остава

Утре депутатите ще гласуват промените в Изборния кодекс, хартиената бюлетина остава. препоръчано

Няма да бъдат подкрепени предложенията ни в зала по отношение на район чужбина, както и категоричното отпадане на машинното преброяване. Но подкрепяме предложенията за начина на гласуване и предложението на ДБ машината да записва сумарно данните. Това каза в кулоарите на парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ по повод гласуването на поправките в изборния кодекс.

Отпадат тъмните стаички, гласуването ще е и с хартия, и с машина, ще е зад паравани, заяви тя. 

Разписките вече ще бъдат бюлетина от машинно гласуване, те ще са с QR-код, но и същевременно ще са със защитена хартия, която не може да се фалшифицира. Отделно ще са с печат от комисията, каза Атанасова.

Няма смисъл да има преброителни центрове и всички сме съгласни, че броенето трябва да е в секционните комисии. Затова сме осигурили видео наблюдение и запис на сървър, заяви още тя. 

Ние сме на мнение, че докато няма редовно правителство, което да носи отговорност за бюджета, е по-добре да гласуваме закон за продължаване на действието на текущия бюджет, каза депутатката. 

Другата седмица може да се гласува и закона за удължаване на бюджета, допълни тя.

Ние много добре знаем кои са важните теми за България и не само на брифинги отстояваме интересите на гражданите с реални действия. Преди втори мандат има първи, заяви тя на въпрос дали ще подкрепят правителство на малцинството. 

Свързани публикации

None found