• 30.11.2022

ПП и ДБ към БСП: Демонстрирахте пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС за връщането на хартиения вот

 ПП и ДБ към БСП: Демонстрирахте пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС за връщането на хартиения вот

Днес в правна комисия беше извършено предателство срещу честния вот на българските граждани. Реално хартиената коалиция –  ГЕРБ, ДПС и БСП, казаха на българите в България „ние ще решаваме вместо вас“. А на българите в чужбина „не се интересуваме от вас“. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по време на трибунка в парламента. 

БСП трябва да знае, че ако тези решения се гласуват в зала, ние няма да влизаме в коалиционни преговори с тях независимо с кой мандат. Те имат избор, ако подкрепят тези решения и в зала, те заявяват на техните избиратели – ние се връщаме трайно в статуквото, там където цари задкулисието. Това послание да е ясно на всички българи, че демократичната общност няма да позволи това да стане задкулисно, тихо, никой да не разбере и техният вот да бъде подменен, отбеляза Петков. 

Това, което се случи миналата нощ надхвърля връщането на хартиената бюлетина. То е демонстрация на сила, демонстрация на мнозинството на реванша. Това посочи депутатът от „Демократична България“ Христо Иванов. 

БСП не просто върна хартиената бюлетина и даде възможност да се гласува с нея. Видяхме много сериозна ревизия на целия изборен процес, без никакви обсъждания. Политическото значение на това е демонстрация на силата на ново мнозинство, готово да управлява или да проведе избори, които да спечели. БСП не намериха една тема, с която да покажат че няма да бъдат в това мнозинство. Цялата заявка за диалогичност беше хвърлена под влака, добави Иванов.

Иванов подчерта, депутатите от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ няма да влязат в зала в знак на протест до внасянето на темата за хартиените бюлетини за разглеждане. 

Ние „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ искаме българските граждани да разберат, че докато са спали тази нощ беше проведена „нощта на хартиената бюлетина“. Коалицията зад тази хартиена бюлетина е ясна за всички. Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат. Ние няма да го позволим. Това коментира Атанас Атанасов от „Демократична България. 

Претенциите и заявките, които политическите сили дадоха на избирателите и тук от парламентарната трибуна за връщането на парламентаризма и диалогичност. Всички тези претенции станаха невалидни като задраскана бюлетина. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Много неща можеха да се случат в този парламент. Имахме достатъчно време да приемем нов бюджет, да се3 погрижим за българските граждани и за бизнеса. Всичко, което беше в приоритетите на хартиената мафия – да се мине с кални ботуши през Изборния кодекс, а ние се чудим защо е това бързане. Кой иска да отнеме гласа на българите и да подмени техния вот? Кой иска да заглуши гласа на българите в чужбина? Ние това няма да го позволим, допълни Гюров. 

Свързани публикации

None found