• 07.06.2023

Парламентът даде месец на МС да внесе доклад засъстоянието на оградата по българско-турската граница

 Парламентът даде месец на МС  да внесе доклад засъстоянието на оградата по българско-турската граница

Снимка: NOVA

Народното събрание възложи на Министерския съвет в едномесечен срок да внесе в парламента доклад за актуалното състояние на възпрепятстващото съоръжение по българско-турската граница и съпътстващата го инфраструктура.

Решението на парламента беше гласувано след разисквания по питане от народния представител Христо Гаджев към министъра на отбраната Стефан Янев за ролята на Министерство на отбраната по опазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура. То беше прието единодушно със 166 гласа „за“.

В рамките на пленарното заседание министър-председателят Кирил Петков и заместник министър-председателите отговаряха на актуални устни въпроси на народни представители. По време на т.нар блиц контрол Кирил Петков заяви в отговор на въпрос на народния представител Томислав Дончев (ГЕРБ-СДС), че планът за възстановяване и устойчивост е внесен в Европейската комисия. Премиерът уточни, че ще има обществени обсъждания, защото е по-добре да се изчакат още две-три седмици, отколкото да бъдат похарчени милиарди, които да променят бъдещето на България по „ужасно грешен начин“.

Българските общини вече получават част от помощите, които са за небитовите потребители, каза Кирил Петков в отговор на въпрос на народния представител от ДПС Джейхан Ибрямов как и кога Министерският съвет смята да подпомогне българските общини, за да не изпитват затруднения при плащането на ток.

В рамките на парламентарния контрол на въпроси на народни представители отговориха вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Свързани публикации

None found