• 25.05.2024

Откриха 300 000 къса контрабандни цигари, скрити в колети с дрехи

 Откриха 300 000 къса контрабандни цигари, скрити в колети с дрехи

Снимка: Агенция Митници

Митнически служители откриха 300 000 къса контрабандни цигари, скрити в колети с дрехи. В микробуса са намерени и недекларирани „маркови“ облекла.

Екип на мобилна митническа група от Централно митническо управление селектира товарния микробус за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура,  инспекторите установяват зони в декларирания товар с подозрителна плътност. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват, че 30 от колетите съдържат кашони с цигари, укрити под декларирани текстилни изделия. Иззети са общо 300 000 къса (15 000 кутии) контрабандни цигари от различни търговски марки, с турски акцизен бандерол. В товара са установени при проверката и колети с недекларирани 480 спортни комплекта, блузи и тениски с обозначения на световни търговски марки.

Контрабандните тютюневи изделия и недекларирани облекла на обща стойност над 100 000 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Свързани публикации

None found