• 27.09.2022

След слуховете, че е изчезнал: Матев в съда за убийството в Борисовата градина

 След слуховете, че е изчезнал: Матев в съда за убийството в Борисовата градина

След слуховете, че е неоткриваем, Йоан Матев се появи на заседанието на Софийски апелативен съд в четвъртък. Той пристигна в залата на Темида с елегантно черно сако и червена риза. 

Матев е обвинен за смъртта на 15-годишния Георги Игнатов. Престъплението се разигра на 2 юни 2015 година. Младежът беше намерен с прободна рана на пейка в столичната Борисова градина, застава пред Софийския апелативен съд. 

След като не се яви на първото заседание по делото на втора инстанция, Йоан Матев трябваше да бъде доведен от служители на Съдебна охрана.

На първа инстанция Матев беше оправдан от Софийски градски съд и в момента е на свобода срещу подписка.

Прокуратурата е протестирала присъдата, но тези книжа не са стигнали до младежа, когото призовкарите търсят редовно на двата му адреса. Той не се яви в съдебната зала на първото заседание по делото на втора инстанция. Търсен е дори чрез кмета на село Кокаляне. Той от своя страна не е върнал отговор дали е намерил младежа и затова ще бъде глобен с 500 лева, съобщиха преди две седмици от прокуратурата. 

„Йоан не се крие. Не сме получили призовки и за това не се явихме в съда. Живеем на адресите, които сме посочили. Досега винаги сме ги получавали редовно, не знам какво се е случило. Ще се явим на следващото заседание на 14 юли. Йоан работи и продължава висшето си образование по право в Благоевград.“ Това заяви майката и защитник на Йоан Матев – Сребрина Гаджева.

Свързани публикации

None found