• 25.05.2024

Сирийски гражданин е пострадал след сбиване в бежанския център в Харманли

 Сирийски гражданин е пострадал след сбиване в бежанския център в Харманли

Сирийски гражданин е пострадал след сбиване в регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли, съобщиха от полицията. Пострадалият е без опасност за живота.

Снощи в 22:10 часа в управлението е подаден сигнал за боя в центъра и към него незабавно са изпратени полицейски екипи. Служителите са установили, че 20-годишен сириец е пострадал и веднага са го откарали за преглед в местната болница. Медиците са констатирали прободна рана в областта на гърдите и прорезна рана в гърба. След лечение е оставен за наблюдение, без опасност за живота.

Към момента се извършват действия по задържане на извършителя, за когото полицаите имат насоки за самоличността му. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.

Само преди два дни полицаи и жандармеристи са извършили проверка на 930 души за наличие на хладно оръжие. От жилищните помещения в приемателния център са намерени и иззети около 50 ножове, отвертки и други остри предмети, както и пет души с предоставен статут на външен адрес, които са изведени от центъра.

Свързани публикации

None found