• 13.04.2024

Прокуратурата за побоя над кмета на Кирково: Това е битов инцидент

 Прокуратурата за побоя над кмета на Кирково: Това е битов инцидент

Районната прокуратура в Кърджали с подробности по случая с побоя над кмета на Кирково.

Вчера в ранния следобед около 13:30 часа кметът на общината в присъствието на зам.-кмета е бил нападнат от мъж. Подаден е сигнал на 112. На мястото пристигат полицейски служители, които са задържали и самия извършител.

На кмета са му били нанесени множество удари с гаечен ключ в областта на тялото. Извършителят е задържан за 24 часа. „По случая се води разследване. Делото е на един ден. Извършват се всички действия за по-бързото приключване на случая“, съобщиха властите.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи степента на нанесената телесна повреда, както и съдебноприхиатрична експертиза, коята да установи психичното състояние на извършителя и дали той може да понесе отговорност за действията си.

На въпроса на кмета „Защо постъпва така“ побойникът не е отговорил. В момента се води разследване дали извършителят е изпочупил коледната украса в центъра на града. 

„Кметът е разпитан и няма данни той да го е предизвикал. Преди 10 години е имало търг за търговски обект, който не е спечелен от извършителя, а той е имал претенции към него. Обвиняемият не е разпитван“, допълниха те.

„Изключени са политически мотиви, това е просто битов инцидент“, съобщиха от Районната прокуратура в Кърджали за нападението над кмета с гаечен ключ.

Свързани публикации

None found