• 15.07.2024

Претърсиха дома на шофьора, убил Ферарио Спасов, заради негова снимка с пистолет

 Претърсиха дома на шофьора, убил Ферарио Спасов, заради негова снимка с пистолет

Среднощна полицейска акция се е провела в Лясковец, след като прокуратурата пусна от ареста с мярка „подписка“ шофьора, причинил катастрофата, при която в събота загина футболният треньор Ферарио Спасов.

Домът на 24-годишния Начо Пантелеев е бил претърсен заради снимка в социалните мрежи, на която той държи пистолет, информира БНТ.

Проверката е установила, че оръжието не е негово. И друг сигнал са проверявали полицаите през нощта – дали в дома на Начо Пантелеев има наркотици. Такива обаче не са открити. Стана ясно, че мъжът сам се е похвалил как шофира по улиците на Велико Търново с 268 км/ч. Пантелеев имал едва 16 месеца стаж зад волана, но карал мощен автомобил.

Полицейската акция е продължила няколко часа.

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е извикал днес за обяснение прокурора от Велико Търново – Йордан Кожухаров. Магистратът пусна с мярка за неотклонение „подписка“ шофьорът, причинил тежката катастрофа, при която в събота вечерта загина футболния треньор Ферарио Спасов. По информация на БНТ се очаква на Кожухаров да бъде назначена проверка. Възможно е още днес разследването да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

А в Община Плевен днес е Ден на траур, в памет на тримата загинали при тежката катастрофа на пътя Плевен – Ловеч, която също стана в събота. При инцидента, на пътя Плевен – Ловеч живота си загубиха президентът и треньор на Волейболен клуб „Олимпиец“ – Стефка Великова и двама състезатели от мъжкия отбор на клуба – Калоян Минков и Симеон Симеонов. Всички волейболни мачове в страната ще започват с минута мълчание.

Свързани публикации

None found