• 26.09.2023

Полицай от Монтана е ранен при опит да спре саморазправа между ромски фамилии

 Полицай от Монтана е ранен при опит да спре саморазправа между ромски фамилии

Снимка: BGReporter.info

Полицай от Монтана е ранен и е настанен за лечение в болница, а четирима души са арестувани след саморазправа между две ромски фамилии в квартал „Кошарник“ в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града, пише БТА.

Пострадалият служител на реда бил част от патрул на охранителна полиция и заедно с колегата си пръв се отзовал на сигнала за масово сбиване в квартала към 22,10 часа миналата нощ. При пристигането на полицаите участниците в сбиването хвърляли бетонни парчета, дървени предмети и тухли едни срещу други и оказали съпротива на униформените полицаи при опита им да възстановят обществения ред. Единият от полицай получил удар зад дясното ухо и получил комоцио, като веднага е бил откаран от колегите си в болница и е оставен за лечение. Саморазправата е спряна от полицията, а четирима от участниците в нея са арестувани. По случая са образувани две досъдебни производства по членове 131 и 325 от НК.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че подобни саморазправи в квартала е имало няколко пъти, но по-малки, като през последните две години не е имало. На 9 август миналата година обаче имаше тежка саморазправа в ромския квартал на Лом „Стадиона“, при която в дома си беше убит мъж на 49 години, припомниха от полицейската дирекция в Монтана.

Свързани публикации

None found