• 11.12.2023

Нови свидетелски показания: Семерджиев сменял накладки по два пъти месечно

 Нови свидетелски показания: Семерджиев сменял накладки по два пъти месечно

Приятелката на Семерджиев – Ева Йорданова заяви пред съда, че никога не го е виждала да употребява наркотици. Делото за катастрофата, причинена от Георги Семерджиев на бул. „Черни връх“, в която загинаха две млади жени, продължи и днес с разпит на още свидетели, предаде „Bulgaria On Air„.

По думите на Йорданова, тя и Семерджиев са били гаджета повече от две години. „Винаги си е карал нормално, никога не е бил агресивен“, каза още тя. Съдът припомни, че при първите си показания Йорданова е казала, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин, но на днешното дело тя обясни, че не си спомня, пише Darik. 

Свидетел по делото днес беше и Магдалена Иванова. Пред съда тя разказа, че заедно със Семерджиев и бившата полицайка Симона Радева са обикаляли с автомобила му по-рано в същия ден на катастрофата, когато Семерджиев е ожулил друга кола, докато са чакали на червен светофар. „Той не е спрял, за да провери състоянието на автомобила, а за случилото се е разбрал по-късно„, разказа още Иванова, цитирана от БТА.  

Свидетел по делото беше и Георги Маринов – собственик на ожуления автомобил. Пред съда Маринов разказа, че в деня на катастрофата се е прибирал от работа, когато колата му е била ударена от ляво.

По думите му, той не е успял да види водача на автомобила, заради затъмнените стъкла, но е видял силуети на двама души и че автомобилът е с чуждестранна регистрация. Свидетелят е имал и работещ видеорегистратор по време на произшествието, но е отказал да представи записа пред полицията, стана известно по време на разпита. 

Разпитани бяха още Георги Стефанов, собственикът на сервиза, в който Семерджиев редовно е ремонтирал автомобилите си, както и неговият работник Пламен Киров. Стефанов разказа, че в деня на катастрофата Семерджиев е докарал автомобила за обслужване. И двамата разпитани отрекоха да са видели външни щети по автомобила, а Киров разказа, че е сменял накладките на автомобила на Семерджиев един-два пъти месечно. 

Делото ще продължи с разпит на непризовани и неявили се свидетели на 6 март от 13:00 ч. 

Георги Семерджиев е подсъдим за пет престъпления, сред които за шофиране с фалшива шофьорска книжка и неистински регистрационни номера и други. Прокуратурата обяви, че той е шофирал след употреба на наркотици. Семерджиев се намира в ареста от няколко месеца. 

Свързани публикации

None found