• 18.07.2024

МВР установи за ден 18 шофьори, употребили алкохол

 МВР установи за ден 18 шофьори, употребили алкохол

Снимка: пресцентър на МВР

Общо 18 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установени през изминалия ден, съобщи МВР. От тях 10 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 8 – с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 7 души, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван.

Общо 7788 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, пише БТА . Извършен е контрол на 9659 водачи и пътници. Съставени са 1882 фиша и 544 акта за установени административни нарушения. 

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

Общо 33 души са ранени в пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, двама са загинали, сочат данните на МВР. Тежките катастрофи, регистрирани в понеделник, са 25.

Свързани публикации

None found