• 03.06.2023

Криминалисти разкриха три оранжерии за отглеждане на канабис

 Криминалисти разкриха три оранжерии за отглеждане на канабис

В хода на проведено разследване, свързано са производство и разпространение на наркотични вещества, криминалисти на ОДМВР-Търговище предприели претърсване в постройка в бивш стопански двор в с. Долец. В хале в сградата, разделено на три части, те открили три високотехнологични оранжерии, в които се полагали грижи за засадени в 589 саксии растения – в приблизително еднаква фаза на развитие.

Общото тегло на зелената тревиста маса е 27 кг, при направения полеви наркотест тя е реагирала на канабис. Установено е, че помещението е стопанисвано от 44-годишна от Попово.

Същия ден последвали и процесуално-следствени действия в дома на жената, където е открит пакет с 2 кг суха тревиста маса, реагирала също на канабис, а в избено помещение към жилището криминалистите попаднали на друга оборудвана оранжерия, но без растения.

Зелената и сухата тревиста маса, както и оборудването, са иззети. 44-годишната жена е задържана в РУ-Попово за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по документиране на случая продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура Търговище.

Свързани публикации

None found