• 19.05.2024

Измама с продажбата на дърва за огрев: Каква е схемата и колко са пострадалите?

 Измама с продажбата на дърва за огрев: Каква е схемата и колко са пострадалите?

Измама с продажба на дърва за огрев. Мнимите търговци пускали обяви в интернет. За да доставят дървата, искали от клиентите им да преведат предварително сумата за транспорта. В деня на доставката обаче, телефоните им се оказвали изключени.

Мария Христова и съпругът ѝ от карловското село Васил Левски са едни от измамените. Трябвало да им доставят 10 кубика дърва. Обичайно те поръчвали дървесината за отопление от село Богдан, но сега заради наводненията това нямало как да се случи.

„Брат ми също поръча дърва от същата фирма. Загубихме само сумата от 143 лева, която платихме за превоза. Поръчахме по 10 кубика. Един кубик дърва струваше 80 лева. Те трябваше да бъдат заплатени след доставката. за да ги докарат обаче трябваше да преведем парите за транспорт по банковата сметка на Ивайло Стефанов Петрoв”, разказа Мария Христова, съобщава Нова телевизия.

По думите ѝ те намерили обявата във Facebook. “Ще се обърнем към полицията, за да ни помогнат. Има и други измамени по тази схема”, подчерта жената.

Свързани публикации

None found