• 25.05.2024

Задържаха седем души след спецакция в Плевенско

 Задържаха седем души след спецакция в Плевенско

Снимка: Архив

Задържаха седем души след спецакция в Плевенско, съобщиха от полицията.

Акцията е проведена на 12 октомври и са включени сили на всички Районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

В хода на операцията са задържани седем души и са образувани четири бързи производства и три досъдебни производства. Проверени са 435 души и 324 моторни превозни средства.

Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, 17 автоморги, автосервизи и депа; 17 питейни и увеселителни заведения, 22 търговски обекта.

В областта са регистрирани 11 престъпления, свързани с наркотиците, нарушения на Закона за движение по пътищата.

За нарушения са съставени 72 акта. Съставени са 10 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 8 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от специализирана акция са докладвани в прокуратурата

Свързани публикации

None found