• 22.09.2023

Две деца и 18-годишен са с опасност за живота след катастрофата край Панчарево, тежко е състоянието на 18-годишно момиче и млада жена

 Две деца и 18-годишен са с опасност за живота след катастрофата край Панчарево, тежко е състоянието на 18-годишно момиче и млада жена

Снимка: Конкурент

Един човек загина, а девет са ранени при тежка катастрофа с три автомобила близо до Панчарево, предаде БНТ. Инцидентът стана на пътя между София и Самоков. Повечето от пострадалите са млади хора на възраст до 25 години.

Две от момичетата, докарани в болница „Света Анна“, са с опасност за живота. 18-годишно момиче е в крайно тежко състояние.

Млада жена, откарана в „Пирогов“, също е в тежко състояние.

В болница „Света Анна“ са докарани три момичета – на 18, 16 и 14 години с тежки съчетани травми, каза директорът на болницата д-р Славчо Близнаков.

16-годишно момиче е в крайно тежко състояние. Докарано е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и други травми и фактури. Оперирана е от коремните хирурзи и в момента е в реанимация.

Друго момиче е също в реанимация с гръдно-коремна травма.

Те са с реална опасност от живота. 18-годишно момиче е в неврохирургията с травми и е в стабилизирано състояние, но е в крайно тежко състояние.

В много тежко състояние е 29-годишна жена в „Пирогов“. Тя е с комбинирана полифрактура. 16-годишно момче е с голяма травма на главата. Няма опасност за живота му.

18-годишното момче, което е докарано в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, е в реанимация. Състоянието му се оценява като изключително тежко – с множество травми е и има непосредствена опасност за живота му.

От СДВР обясниха, че се води досъдебно производство и не могат да кажат кой е причинил катастрофата и дали някой водач е употребил алкохол.

Свързани публикации

None found