• 13.04.2024

Политически игри лишиха Красна поляна от спортна база „Септември“

 Политически игри лишиха Красна поляна от спортна база „Септември“

Снимка: BGReporter.info

При гласуването вчера за съдбата на спортен комплекс „Септември“ в район „Красна поляна“ нямаше единодушно решение на столичния общински съвет. Предложението да бъде прехвърлен терена на Министерството на младежта и спорта не получи необходимите гласове „за“.

Докладът от гласуването в Столичен общински съвет за спортен комплекс „Септември“ не е приет. При гласуването в СОС докладът получи 31 гласа „за“ от ГЕРБ и ВМРО, 10 – „против“ от „Демократична България“ и Борис Бонев, а БСП гласува „въздържал се“

коментира кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров, потърсен от BGReporter.info
Автор: Емил Димитров

Очаква се да започне нова процедура за прехвърлянето на общинския терен, на който се намира стадион „Септември“, към Министерството на младежта и спорта. Големината на целия терен е 7,5 декара и има проект за реконструирането на самият стадион „Септември“, както и за обновяването на целия спортен комплекс.

Според кметът на район „Красна поляна“ на този терен няма и не може да се строят жилищни сгради. В подробния устройствен план на СО, ясно е отбелязано за какво е предвиден този терен и какво може да се изгражда на него.

Освен зелени площи и спортни съоръжения, не може да се строи нищо друго. Предназначението на терена е само и единствено за спортни цели.

категоричен е кметът Чакъров
Снимка: BGReporter.info

Искането за прехвърлянето на общинския терен е поставено пред СОС от страна на Министерството на младежта и спорта. На този терен министерството има желание да изгради модерно съоръжение с възможности за организиране на големи спортни събития, които биха спомогнали за развитието на спорта, туризма и икономиката в столичния район.

Снимка: BGReporter.info

Повече от 20 години стадион „Септември“ е оставен на времето и се саморазрушава. Всяка година се харчат общински пари за почистване и кастрене на храсти и дървета, но ако се възроди спортния комплекс тези пари ще отидат за облагородяването на район „Красна поляна“.

Когато се виждаше „светлината в тунела“ за съдбата на спортен комплекс „Септември“, две политически формации – „Спаси София“ и „Да България“ порязаха всички надежди, а БСП се въздържа и също не подкрепи процедурата по прехвърлянето.

Ако всички бяха гласува „за“ в СОС, щеше да се възроди школата на „Септември“ и в бъдеще район „Красна поляна“ да разполага със съвременна спортна база.

Свързани публикации