• 21.06.2024

Иван Чакъров: Махаме гаражните клетки до месец

 Иван Чакъров: Махаме гаражните клетки до месец

Снимка: BGReporter.info

До един месец започва поетапното премахване на гаражните клетки в район Красна поляна. Много собственици сами вече са премахнали съоръженията. На мястото на премахнатите клетки ще бъдат изградени паркинги и повече паркоместа, където го позволява терена. Според изчисленията две клетки заемат три паркоместа, обясни кметът на район Красна поляна в интервю за BGReporter.info.

Снимка: BGReporter.info
Автор: Емил Димитров Снимка: facebook

Господин Чакъров, от месеци висят обявления за премахване на гаражни постройки в район Красна поляна, кога ще се пристъпи към тяхното изпълнение?

Процедурата по премахването на клетките отнема около шест месеца, след влязлата в сила заповед. Повечето процедури са срещу неизвестни извършители, защото ние знаем на кой е гаража, но впоследствие се оказва, че гаражът е продаден и процедурата започва отначало. Водени са много дела със собственици, но делата са спечели в полза на общината.

За премахването на гаражните клетки има три фирми, които работят по различен начин и всичко зависи от НАК. В район Красна поляна има влезли в сила сто заповеди за премахването на незаконните гаражи.

Общината изпитва затруднение също с изоставените автомобили, защото уведомяваме собственика, че ще бъде репатриран автомобила и след като мине процедурата, преди репатрирането, собствениците си купуват гражданска отговорност и процедурата трябва да започне наново след изтичане на гражданската отговорност.

заяви още кметът

Старата, порутена сграда в 28 ОУ беше премахната, ще се построи ли нещо в двора на училището?

Снимка: BGReporter.info

На мястото на бутната сграда ще се построи много модерна  нова сграда, проектирана от арх. Богдан Богданов , от проектантско студио „Амфион“. Сградата  ще е залепена до физкултурния салон, ще има вход от към коридорите.

Новото съоръжение ще има актова зала, девет модерно оборудвани класни стаи, учителска стая, санитарен възел и хранилище.

каза Иван Чакъров.

Направен е паспорт на 28-мо СУ, за да бъде изцяло обновено и ремонтирано. До края на месец октомври ще се направи първа копка и месец декември 2021 г., ще бъде завършена новата сграда.

Кога ще влязат в експлоатация новите жилища за социално слаби семейства в кв. Факултета?

До края на месец октомври новите жилищни блокове във кв. Факултета ще бъдат готови. Подаваме документите към ДНСК, за да бъде приет обекта и да получи АКТ 16. Процедурата ще отнеме близо месец.

Спазят ли сроковете комисиите за АКТ 15 и АКТ 16 в края на ноември, може да започнат да си пренасят багажа и да се нанасят.

заяви кметът на район Красна поляна
Снимка: BGReporter.info

Ще има ли нова детска градина в района?

През 2021 г. ще започне изграждането на нова детска градина. Терена, който е отчужден за това се намира зад бившата десета поликлиника. Има одобрен проект, визи и всичко е съгласувано със Столична община.

Какво се случва и има ли план за реновиране на стадион „Септември“?

Собствеността на стадион “ Септември“  вече е прехвърлена към министерство на младежта и спорта и ще бъде отдаден на концесия. Ще се изготви проект, който ще подлежи на обществено обсъждане.

Ще се разшири ли бул. Вардар?

Има одобрен и подписан проект за разширяване на бул. Вардар и поетапно ще се премахват релсите между бул. Стамболийски и бул. Възкресение.

Професионалната гимназия по битова електротранспортна техника, пустее какво се планира да се случи с нея?

От месец септември 2021 г. ще се стопанисва от Първа Частна Математическа Гимназия.

сподели Чакъров.

С конкурса за отдаване на концесия на Професионалната гимназия по битова електротранспортна техника се ангажира зам. кметът Стоян Танев, така че той е по-запознат с тази тема.

Много наши читатели питат за поставяне на пешеходна пътека на ул. Добротич и ул. Спас Вацов срещу 92-ро училище?

Ще напишем от общината молба до Център за градска мобилност, ще ангажираме и директорката на училището в процеса и в най-кратък срок, трябва да се разчертае пешеходна пътека, за се да осигури безопасното и безпроблемно пресичане на децата от 92-ро ОУ.

Снимка: BGReporter.info

Свързани публикации