• 17.07.2024

Опасни улици до столичното училище 92-ро ОУ

 Опасни улици до столичното училище 92-ро ОУ

Снимка: Bgreporter.info

Загрижени родители писаха до редакцията на BGreporter.info, за опасна улица, на която няма пешеходна пътека. До ъгъла на ул. Добротич и ул. Спас Вацов се намира главния вход на столичното училище 92-ро ОУ, но на тях липсва пешеходна пътека. Децата им са принудени всеки ден да пресичат пътното платно, за да стигнат до училището.

Снимка: BGreporter.info

Пешеходните пътеки около училища и детски градини са задължителни, за да може да се осигури безопасното пресичане на децата. Те трябва да са ясно разчертани и дори повдигнати, за да се виждат ясно от всеки един водач на МПС.

„Ул. Добротич е изключително натоварена и когато си вземам внучето от училище, по някога ми отнема 10 мин., за да я пресека, защото рядко шофьорите дават предимство на пешеходците, а какво остава за едно дете само да я пресече?“

каза Юлия Кирилова-баба на ученик
Снимка: BGreporter.info

Попитахме заместник кметът на община Красна поляна Стоян Танев, защо липсва така необходима пешеходна пътека до входа на училището?

„В понеделник, пети октомври ще направим среща с директорката на 92-ро Основно училище. Ще изготвим колективна молба към „център за градска мобилност“, за да се начертаят пешеходни пътеки на двете улици в близост до училището“.

заяви Танев пред BGreporter.info.

От bgreporter.info ще продължим да следим случая.

Свързани публикации